Header

Ik

Mijn visie op muziek maken is een blik die muziek ziet als een kunstvorm. Zo neem ik projecten aan waarin ik telkens weer dicht bij mijn creatieve ideeën blijf en bij mijn gevoel van waar de muziek om vraagt.

Telkens bedacht ik nieuwe projecten voor mijzelf. Dit begon in mijn 7e jaar toen ik saxofoon wilde gaan spelen. Na lang zeuren mocht ik op de altsax van mijn vader oefenen en ging ik op les.

Natuurlijk wilde ik in mijn tienerjaren gitaar spelen, omdat dat nu eenmaal stoer is. Naast mijn 6 snaar was ik gek van Hiphop/Rap, deed ik mijn best om een goede rapper te zijn, mijn eigen beats te maken en te scratchen. Op de gitaar speelde ik samples in om mijn hiphop een eigen karakter te geven.
Ik trad op als duo in Rexvox, alleen als Cloaca en later in het trio Platvloers. We maakten demobandjes en cd’s in eigen beheer. Zo maakte ik in 2001 Het album “Mijn Dagboek”. En met platvloers “O-hel-jawel” 2003 en “Jij maakt me/uziek” 2005.
Pas op mijn 21e ontdekte ik de basgitaar. Ik was als een bezettende aan het oefenen. Na een jaar er niet vanaf te kunnen blijven waagde ik het erop en deed ik auditie voor de Rockacademie (Fontys Hogescholen) waar ik in 2008 afstudeerde. Als bassist speelde ik in verschillende bands en projecten om ervaring op te doen en om in acts te spelen die ik te gek vond en vind. Zo speelde ik bij Inna Truth, Avalene, Coos, Skiggy Rapz, Lucky Fonz iii, Piepschuim, Ana Criado en de lijst gaat door en door. Van Singer-songwriter tot Rock. Alles wat goed voelde wou ik spelen. Muziek is muziek, los van het genre.

Om een vast inkomen te hebben ben ik basgitaarles, gitaarles en bandcoaching gaan geven op muziekschool de Lindenberg in Nijmegen en op De Nieuwe Muziekschool in Druten. Het mooie hieraan is dat ik van de leerlingen op mijn beurt weer veel leer. En dat ik zo onafhankelijk ben van het inkomen van optredens en producties zodat ik dicht bij mijzelf kan blijven. (Het zien van muziek als kunstvorm, en het creëren hiervan.)

Ik begon mij steeds meer te focussen op mijn eigen muziek en mijn eigen nummers. Zo maakte ik het album “Vers Zweet” samen met mijn band “Kurpers-Hoek”. Ik bracht 3 EP’s uit onder mijn eigen naam waarvan ik er 2 geheel zelf produceerde mixte en uitbracht.

Voor het duo Geminga produceerde en mixte ik hun album Bipolar en speelde daarnaast het grootste gedeelte van de instrumenten in. De opdracht was dat ik helemaal los mocht gaan met samples en dat ik vaak mijn fretless bas mocht gebruiken. Dat moet je mij geen twee keer zeggen! Ik heb drums overstuurd en zowat mijn hele gereedschapskist gesampled! Daarnaast veel toetsen gespeeld en alle baspartijen. Samen met de heldere zang van Claudia Cathérine en de jazz/funk invloeden van gitarist J.P. Pino gaf dit alles hun nummers veel karakter.

Samen met mijn oude maat Konstrukto uit Platvloers produceerde ik het Album Schrootoorlog. Een album die progressieve rock mengt met hiphop. Het is een conceptalbum die een verhaal verteld. Ik was verast door de enorme hoeveelheid creativiteit van zijn kant. Ik mocht op mijn beurt de elektrische gitaren en basgitaren inspelen. Ook was de mix erg creatief. Ik kon de tracks totaal veranderen als ik wou. Als het maar in het verlengde lag van het verhaal. Van metal gitaren tot soundscapes. Het creëren ervan was een spannende reis. En zo ook het luisteren ervan!

De samenwerking met Konstrukto beviel ons beide zoveel dat we besloten een nieuw leven in Platvloers te blazen. Omdat het mij eindelijk lukte te rappen en bas te spelen tegelijk was een live band mogelijk. Het idee was P.Funk samen met onze positieve teksten. De stijl die we nu Platfunk noemen. Dit is tevens de naam van ons eerste album.

De meest recente releases zijn te vinden op mijn muziek pagina.